Избрани са вече кметските наместници в селата Ралево и Ласкар

25.11.2019 16:51

Избрани са вече кметските наместници в селата Ралево и Ласкар. Това е станало по време на проведените на 22 и 23 ноември срещи в двете населени места с участието на кмета Георг Спартански. Кметският наместник на Ралево е Асен Гетов, а в Ласкар – Валя Донева.

Георг Спартански коментира, че срещите са преминали при голям интерес от страната на жителите на двете села и се надява така да бъде и в останалите пет населени места. Кметът подчерта, че е спазил обещанието си жителите на седемте села, които нямаха право да избират свой кмет, да могат сами да изберат кметския си наместник.

И в Ралево, и в Ласкар е имало издигнати по две кандидатури. В Ралево обаче се е оказало, че единият кандидат не присъства на срещата и не е бил уведомен. По закон не е допустимо да се поставя на обсъждане и да се издига кандидатура на човек, който дори не знае, няма понятие и не присъства на срещата. Затова тази кандидатура е била оттеглена.

В Ласкар е имало направена кандидатура на човек, който има имот в селото, но няма постоянен или настоящ адрес там и затова не е допустим за кметски наместник.

Тази вечер ще се проведе събрание с жителите на село Къртожабене, където ще трябва да се избере кметски наместник.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: