Кнежа празнува 76 години от обявяването си за град /снимки/

24.11.2019 8:31

Кнежа отбеляза 76-та годишнина от обявяването и за град вчера. Проявите по случай празника започнаха с водосвет за здравето на всички жители в храм „Света Троица”.

Официалната програма започна на площад „Пенчо Янкулов”с издигането на знамената на Република България, Кнежа и Европейския съюз. Поднесени бяха венци пред Паметника на загиналите във войните жители на Кнежа. След това започна и тържествената програма в големия салон на НЧ „Борба-1896”. Гости бяха народните представители Ралица Добрева и Владислав Николов и общинският съветник от община Плевен Генади Тодоров.
За поредна година бяха връчени традиционните награди за последователна дарителска дейност на фирми и физически лица, които през годината подкрепяха инициативите на Общината.


Гвоздеят на програмата беше голямата звезда на българската поп музика Нели Рангелова, която изпя голяма част от златните си хитове и приповдигна празничното настроение в препълнения салон.
„Искам от сърце да благодаря на всички присъстващи, затова че заедно споделихме нашия празник! Благодаря и на всички наши съграждани, които през годините работиха упорито за доброто на града и общината и подкрепяха нашите усилия за развитието й! Нека все така – с достойнство и мъдрост да работим за просперитета на Кнежа!
Желая на всички здраве и благоденствие, вяра, сили, кураж и увереност, за да продължим напред!“, казва кметът на община Кнежа Илийчо Лачовски.

Снимки: Община Кнежа

#тагове:

НАЙ-НОВИ: