Румен Петков в Плевен: В сегашния си вид изборното законодателство дискредитира изборния процес!

23.11.2019 14:30

Първият от поредица семинари с участието на представители на ПП АБВ в органите на местното самоуправление проведе партията в Плевен, където се събраха кметове на населени места, общински съветници и кметове на общини. Основните анализи бяха насочени към оценката на изборното законодателство и необходимостта от стартиране на дебати веднага, които да доведат до внасянето в НС на продукти, които да позволят до края на сесията на парламента да бъдат приети сериозни и солидни нормативи, създаващи предпоставки и условия за провеждане на почтени парламентарни, местни и президентски избори, посочи председателят на ПП АБВ Румен Петков.

Пред медиите той коментира, че в противен случай внушението у гражданите за обреченост на изборния резултат. През следващата седмица ПП АБВ ще представи своите предложения за промени в организацията и провеждане на изборите на вниманието на ръководството на парламента, на президентството и парламентарно представените политически сили.
„В сегашния си вид изборното законодателство дискредитира изборния процес, поставя под съмнение обявения изборен резултат и оставя нелегитимни избраните органи и с тежки съмнения за манипулиране“, посочи Румен Петков.


Кметът на Мездра Иван Аспарухов, който има четири мандата зад гърба си, подчерта необходимостта от насочване на усилията по размразяване на процеса на децентрализация на местната власт. За целта е много важно държавата да регламентира финансовите си ангажименти към общините. Всичко останало е начин на държането на общините във финансова зависимост и подчинение, добави Аспарухов. Това информират от Пресцентър на АБВ.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: