Родители и деца от ДГ „Юнско въстание” – Плевен споделиха незабравими семейни спомени

22.11.2019 12:30

По повод 21 ноември / Ден на християнското семейство/  група „ Мечо Пух“ в ДГ „ Юнско въстание“  организира  разнообразни дейности в отношение родители – дете, за да съдействат за формиране на нравствената им насоченост, където родителската близост е ежедневие, за да изживеят децата щастливо детството си.

За това целта на инициативата е родителите в продължение на цял месец, по желание да дойдат и да споделят моменти от съвместния си живот, чрез снимки на празниците им, на почивките им, на игрите им, за да задоволят потребностите от съдържателно общуване с децата и да засвидетелстват обичта си към тях. Децата с радост слушаха и гледаха и имаха възможността да се докоснат до непреходни ценности, свързани с професиите им, и емоционално да се запознаят с  традиционните  игри в българското семейство , които са позабравени, но все още живи и припомнени от родителите.

Майките и бащите споделиха игрите на тяхното детство – криеница,скачане на ластик и дама, канадска борба, люлка от ръцете на възрастните,баскетбол, хандбал, въртене на обръч и скачане на въже. За родителите имаше предизвикателства – да познаят детето си с вързани очи или по гласа, да се забавляват с малчуганите по време на престоя им в детската градина.

Поради огромния интерес и невъзможността всички семейства на децата от групата да посетят детската градина , догодина ще имат възможност и останалите да се потопят в магията на детският смях и радост  с децата от група „ Мечо Пух“.

Снимки и информация: ДГ „Юнско въстание“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: