Полицаи от Второ РУ – Плевен изнесоха беседа по пътна безопасност в НУ „Единство“

22.11.2019 15:55

Служители от сектор „Охранителна полиция“ при Второ РУ – Плевен изнесоха вчера беседа по пътна безопасност пред възпитаници от начален курс на училище „Единство“ в областния град. За това информират от Пресцентъра на ОДМВР – Плевен.

Децата от II-те класове си припомниха нагледно правилните места и начините за пресичане на пътното платно при движение в Плевен, местата за безопасна игра и отдих. По интересен начин униформените служители на реда Христо Попов и Николай Вачев запознаха с професията на полицая. Появата им в училището предизвика много вълнения и интерес. В достъпна форма те разказаха за динамичното си ежедневие и фокусираха вниманието на учениците към задълженията да спазват правилата в училище и на пътя. Служителите на реда запознаха децата с особеностите на полицейската униформа и най-важните полицейски атрибути – нагръден полицейски знак, стоп-палка, радиостанция, светлоотразителна жилетка, защитна каска и предпазен щит. Всеки един от малчуганите имаше възможност да се докосне до тях и поне за малко да се почувства част от полицейските сили.

Децата посрещнаха с огромна радост гостуването на служителите на реда, като задаваха много въпроси и споделяха свои наблюдения. 

Партньорството между плевенската полиция и училищата в региона в различни превантивни инициативи, е традиционно и полезно за формирането на отговорно поведение и дисциплинираност на подрастващите.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: