По-зелен град създадоха малки сръчковци от ДГ „Щастливо детство“ – Плевен

21.11.2019 17:23

Децата от ПГ-6г. „Червената шапчица“ при ДГ „Щастливо детство“- филиал „Приказен свят“, взеха участие с открита практика в Световна седмица по предприемачество и инициативност, където сбъднаха своята мечта – да построят „по-зелен“ град. Гости на инициативата бяха Мариета Георгиева- ст. експерт по предучилищно образование в Община Плевен, Нина Панова- специалист в Община Плевен, родители и учители.

Бъдещите първокласници показаха своите умения да анализират информация, свързана с вземане на решения и затвърдиха знанията си за градоустройствен план, градски зони и професиите на хората, свързани със строителството. Всички работиха в екип и създадоха макет на града-мечта, в който обособиха три градски зони-бизнес зона, жилищна зона и зона за отдих.Малките сръчковци изработиха много дървета, храсти и цветя, с които озелениха пространството около изработените сгради, създадоха съоръжения за отдих и игра от отпадъчни материали и засадиха луковици за двора на детската градина.

Темата на откритата практика е част от дейностите на ДГ „Щастливо детство“, посветени на „2020 година- европейска година на по-зелените градове“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: