Малчуганите от ДГ „Калина“ – Плевен с инициативи в Седмицата по предприемачество

21.11.2019 14:35

В рамките на дванадесетото издание на Световната седмица по предприемачество, със сътрудничеството на Джуниър Ачийвмънт България, домакин на събитията за България, участие взеха и децата от ДГ „Калина“ – Плевен.

По инициатива на Регионално управление на образованието – Плевен, глобалната тема на събитията тази учебна година е „За моята по-зелена детска градина“. Инициативата се провежда в периода 18-24 ноември с редица инициативи, в които активно включихме като ментори родителската общност.

В трета група с учителки Миглена Блажева и Таня Върбанова в открита ситуация „С мъничка лопатка в ръчичка“ с подходящи дидактични игри и упражнения децата се запознаха с дървото – калина: външен вид, условия на живот, плодове, а накрая засадиха дръвче-калина в двора на детската градина. Гости им бяха родители на деца от групата.

 

В четвърта „Б“група с учителки Цветомира Нанкова и Веселка Симова в ситуация на тема :„Растенията около нас“ бяха въведени в представи за треви, храсти и дървета.С богата презентация децата обогатиха своите знания за различни видове растения и начина им на отглеждане. Заедно с родителите си засадиха плодни дръвчета и иглолистни –туя, кипарис и борче до площадката на която играят.

В четвърта „А“ група с учителки Петя Атанасова и Любимка Габрова в съвместна инициатива с родители – деца – учители под надслов „Да направим детската градина по-зелена“ се запознаха с градински и стайни цветя / цъфтящи и листни/ и грижите необходими за отглеждането им. Представите им се обогатиха с презентация “Спомени за отглеждане на градински цветя“, “Отглеждане на цветя“ и електронна игра “Открий и посочи верния отговор“. Децата осъзнаха необходимостта и значимостта на професията „ градинар –озелинител“, който полага грижи за цветята от посяването им до израстването. Най- емоционален момент децата изживяха, когато влязоха в “ ролята на градинар“ и сами засадиха цветя- теменужки, здравец, зелена лилия, копривка, спатифилум, под ръководството на своите ментори –учители и родители. Посадените цветя поставиха на подходящо място в детската градина за да е по-красива и по-зелена. За участието си децата получиха грамота за най-вдъхновен участник в седмицата по предприемачество на Джуниър Ачийвмънт България.

Снимки и информация; ДГ „Калина“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: