Изправят пред Съда в Плевен полицаи за искане на подкупи

21.11.2019 15:49

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу К. И. за това, че през периода септември –октомври 2017 г., на пътя между с. Ясен и с. Дисевица, област Плевен, на пътя Русе-Тетевен в близост до Заводски строежи, в с. Търнене, област Плевен,  в с. Ясен, област Плевен и на пътя между с.Крушовица и с. Ясен, област Плевен, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице – полицейски служител в сектор „Охранителна полиция“ при Второ РУ-Плевен при ОДМВР-Плевен, поискал и приел дарове – различни суми в общ размер на 210 лв., които не му се следват, от четири лица, за да не извърши действие по служба – да не състави актове за установяване на административни нарушения по Закона за движение по пътищата – престъпление по чл.302, вр. чл.301, ал.1, вр. чл.26, ал.1 от НК. За това информират от Пресцентъра на Прокуратурата.

Обвинението срещу К.М. е за това, че на 06.11.2017 г., на пътя между Плевен и Долни Дъбник, в качеството си на длъжностно лице -полицейски служител в сектор „Охранителна полиция“ при Второ РУ-Плевен при ОДМВР-Плевен, поискал и приел дар – парична сума в размер на 20 лв. от мъж от гр. Долни Дъбник, която не му се следва, за да не извърши действие по служба – да не уведоми компетентен полицейски орган да състави АУАН за констатирано административно нарушение по ЗДвП – престъпление по чл.302, вр.  чл.301, ал.1 от НК.

Прокуратура е внесла в съда обвинителен акт и срещу  М. Г. за това, че на 18.12.2018 г., в с. Асеново, обл. Плевен, в качеството си на длъжностно лице – полицейски служител в група „Охранителна полиция в РУ на МВР – град Никопол“, поискал и приел дар – сумата от 10 евро от лице, който дар не му следва, за да не извърши действие по служба – съставяне на Акт за установяване на административно нарушение, като деянието е осъществено чрез изнудване, посредством злоупотреба със служебното си положение – престъпление по чл.302, вр. чл.301,  ал.1 от НК.

Предстои насрочване на делата за разглеждане от съда.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: