250 кг насипен тютюн открити в автомобила на 27-годишен от Буковлък

20.11.2019 17:25

Вчера около 17:30 часа в Плевен е проведена специализирана операция по линия „Разпространение на акцизни стоки – цигари без бандерол“ от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и Сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Плевен. На улица „Индустриална“ е установен лек автомобил „Опел Зафира“, ползван от 27-годишен от село Буковлък, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

В багажното отделение са намерени и иззети осем бали, съдържащи суха жълто-кафява листна маса, наподобяваща по вид, цвят и мирис на тютюн с общо тегло около 250 кг. Уведомен е прокурор в РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

Отново вчера в 07.00 часа в село Еница е извършена проверка на търговски обект – кафе-аперитив. 44-годишният продавач – консултант предава доброволно кутия с цигари с марка „Winston classic“ 80 мм, необлепенa с акцизен български бандерол. При извършена проверка на паркиран пред търговския обект лек автомобил „БМВ 318 И“ под предна лява седалка са намерени 30 кутии с цигари с марка „Winston classic“ 80 мм, необлепени с акцизен български бандерол, съдържащи общо 600 броя къса цигари без акцизен бандерол, съобщават от ОДМВР-Плевен. Тютюневите изделия са предадени с протокол за доброволно предаване. Уведомен е прокурор от РП – Кнежа. По случаят е образувана преписка за престъпление по чл.234, ал.1 от НК. Работата продължава.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: