Екоарт магазин отвориха в ДГ „Слънце” – Левски в Седмицата по предприемачество

20.11.2019 13:56

Днес в ДГ „Слънце” – град Левски се проведе открит урок в Подготвителна група „а” за деца на 5 и 6 години на тема „Екоарт магазин” по призива на Джуниър Ачийвмънт – България, тази година всичко да бъде  в зелено.

Детската градина участва всяка година в Световната седмица по предприемачество и показва придобитите  знания и умения  на децата с интересни, полезни и красиви уроци.

Събитието уважиха зам.-кметът на Община Левски инж. Кольо Домеников, гл.експерт „Образование, култура и спорт” Петя Чолакова, кметът на с .Аспарухово и родител  Велислав Христов, директори на училища, учители и родители.

Учителките Виолета Видолова и  Катя Ганчева представиха на гостите предварителната подготовка за изработване на стоки за екоарт магазина.

Кметът на с .Аспарухово Велислав Христов поздрави всички за идеите и пожела те да   бъдат приложени и в с.Аспарухово.

В пет работилници-ателиета децата изработиха  красиви стоки с помощта на родителите  от природни и отпадъчни материали: икебани за аромотерапия, капани за сънища, антистрес свещници, екобижута  и пана.

Със събраните от продажбата в екоарт магазина средства децата решиха да купят дръвче и да го засадят в двора на детската градина.

Директорът Наталия Христанова поздрави всички от свое име и от името на директора на Джуниър Ачийвмънт България Милена Стойчева за красиво изработените стоки. Тя връчи сертификат на  група „Палавници”, на  учителките, бизнес –доброволеца Ивелина Петрова, която за трети път участва в дните по предприемачество и всички родители .

За уменията и знанията, които децата придобиват в детската градина зам.-кметът на инж. Кольо Домеников изрази своите впечатления и отправи поздрави към директора на ДГ „Слънце”, учителите и родителите. Пожела им пред коледните и новогодишни празници бизнес-предложението на кмета на с.Аспарухово да се реализира. Благодарност към целият екип  и пожелание за успех на малките предприемачи отправи и Петя Чолакова. Подготвена беше и почерпка за децата от Общината.

Снимки и информация: Община Левски, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: