Главният секретар на МВР е днес в Кнежа за националното пълномащабно учение „Защита 2019“

20.11.2019 8:36

Национално пълномащабно учение „Защита 2019 година“ стартира вчера. В сградата на ГДПБЗН на улица „Никола Габровски“ в София е ситуиран Националният щаб. Той ръководи действията на занятието, което се провежда на територията на областите София град, Монтана, Враца и Плевен.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов ръководи Националния щаб, сформиран в рамките на Националното пълномащабно учение „Защита 2019 година“. В работата на щаба участват представители на всички държавни структури, ангажирани с конкретни действия при въвеждане на Външния авариен план на АЕЦ „Козлодуй“. Целта на тазгодишната тренировка е да бъдат проверени действията на Единната спасителна система при възникване на произшествие на територията на атомната централа.

Днес ще бъдат проиграни ситуации на територията на областите София град, Монтана, Враца и Плевен. Действията на всички структури на Единната спасителна система се наблюдават от представители на Международната агенция за атомна енергия, Беларус, Украйна и Русия, както и на посолството на Япония у нас.

От 14.00 часа главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов ще наблюдава деконтаминация, която ще се извърши от участници в занятието на специално изградения за целта Обединен контролно-пропускателен пункт в Кнежа /на изхода на града, посока Оряхово/.

Снимка: bTV

#тагове:

НАЙ-НОВИ: