ДФСГ „Интелект“ стартира проект „Дигиталния бизнес – ирландски практики за развитие на ключови IT умения при младите хора“

19.11.2019 7:59

От началото на учебната година в ДФСГ „Интелект“ стартира проект „Дигиталния бизнес – ирландски практики за развитие на ключови IT умения при младите хора“ по програма Еразъм.
Проектът дава възможност на ученици от 11 и 12 клас, които са навършили 17 години, да участват в стажантски програми в различни фирми в Дъблин, Ирландия. Сферите на дейност са информационни технологии, бизнес администрация и търговия.


Подрастващите участват в обществото онлайн, като използват дигитални си умения, за да изпълняват гражданския си дълг, и като глобални граждани на утрешния ден се срещат с новите реалности и предизвикателства на бизнес средата, които в ход променят текущите процеси и изискват достатъчен брой професионалисти в различните области. В днешно време технологиите диктуват протичането на човешкия живот, а дигиталните умения са приоритетни за всички професии.


ДФСГ „ Интелект“ като глобално и иновативно училище дава възможност на своите ученици да надградят и задълбочат своите умения в ключови области като- клиенти, конкуренция, данни, иновации и придобиване на професионалните компетентности и технологии за управление и реорганизация на бизнеса.
В края на проекта учениците ще разширят професионалните си компетенции, ще повишат нивото си на владеене на английски език, комуникативност и креативност. Това информират от ДФСГ „Интелект“ – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: