Млади журналисти от СУ „Иван Вазов” – Плевен гостуваха на bTV

18.11.2019 9:06

Млади журналисти от училищния вестник „В@з Буки Веди“ на СУ „Иван Вазов” – Плевен са гостували в два дни на телевизия bTV. При гостуването на Антон Хекимян и екипа на „Тази сутрин“ неотдавна в Плевен интервюирахме водещия. Сега си бяхме поставили още по-висока цел – посещение на телевизията и среща с най-разпознаваемите лица на малкия екран, разказват дванадесетокласничките Анна Стайкова и Камелия Григорова.

С помощта на журналиста Емил Митев двете момичета са осъществили мечтата си и са се разходили в емблематичното студио на bTV, получили са достъп до апаратната и нюзрума, където репортерите подготвят своите материали. „Щастливи сме, че имахме прекрасната възможност да се потопим в магията на телевизията, да видим много неща, които не сме предполагали за истина, седейки пред малкия екран. Нямаше как да пропуснем да вземем интервю от познат журналист. Това беше Емил Митев, който ни посрещна топло, разведе ни из телевизията, а след това ни даде чудесни съвети за журналистическата професия”, разказват Анна и Камелия

През втория ден от гостуването си дванадесетокласничките са имали възможността да гледат как се прави на живо и предаването „Преди обед“.

„Научихме много, насладихме се на приятна атмосфера, преживяхме забавни моменти по време на рекламите. След края на предаването разговаряхме с водещата – Десислава Стоянова. Щастливи сме, че създадохме ценни контакти и че за пореден път представихме нашия вестник в най-добрата светлина. Вече с гордост можем да кажем, че „В@з Буки Веди“ лежи на масите в студиата на бТВ и най-вероятно в момента се чете”, добавят Анна и Камелия.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: