Партиите „пропуснали“ да плащат за разлепване на плакатите си по общинските афишни колони в Плевен

18.11.2019 16:26

Масово партиите и коалициите, които са участвали на местните избори в община Плевен, не са си заплатили правото техни плакати и агитационни материали да бъдат разлепвани по определените за това афишни колони. А плакати по тях определено не липсваха.

Единствено Инициативният комитет, който издигна кандидатурата за кмет на Георг Спартански, е заплатил да бъдат поставяни плакати. Това съобщи днес по време на седмичната оперативка в Община Плевен Николай Маринов от общинската фирма „Акварел“. Той дори подчерта, че по време на предизборната кампания плакати и съобщения за културни събития са престоявали по общинските афишни колони за не повече от 10-тина минути, след това върху тях са се появявали ликовете на кандидатите за местни управници. В същото време Маринов добави, че разлепването на предизборните плакати е ставало най-вече в тъмната част на денонощието, което пък е правило установяването на нарушителите почти невъзможно.

Ще припомним, че преди изборите със заповед на кмета на Община Плевен бяха определени местата за поставяне на нагледни агитационни материали от кандидатите, партиите, коалициите и инициативните комитети по време на предизборната кампания на изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г. В Плевен това са 37 афишни колони.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: