Отборът на СКХЗУ (Плевен) спечели националния турнир по шахмат за хора със зрителни увреждания

18.11.2019 8:40

За  пореден път в Плевен се проведе Националният отборен турнир по шахмат за лица със зрителни увреждания. Той се състоя на 15 и 16 ноември и се осъществи със финансовата подкрепа на Община Плевен. В него взеха участие 6 отбора от София, Пловдив, Варна, Шумен, Монтана и Плевен. Битката за първото място както и в предни години бе между отборите на „Изгрев“ (Пловдив) и домакините от СКХЗУ. Двата отбора се открояваха над останалите и  в техните състави бяха всички състезатели от националния отбор, който тази година стана шести в Европа.

Отборите на „Изгрев“(Пловдив) и „СКХЗУ“(Плевен) победиха всичките си съперници, а срещата помежду им завърши наравно в третия кръг. Така двата отбора набраха по 9 точки, но по допълнителни показатели „СКХЗУ“ (Плевен) спечели първото място, а отборът на  „Изгрев“(Пловдив) остана втори.

На трето място с 6 точки е отборът на „Феникс“(Монтана).

Плевенчани играха в състав Александър Тодоров, Петко Пътев и Стоян Стоянов. В индивидуалното класиране на първа дъска първи е Расим Назим („Изгрев“-Пловдив), следван от Александър Тодоров („СКХУЗ“-Плевен) и Божидар Тодоров („Феникс“-Монтана). Индивидуален победител на втора дъска е Любомир Иванов („Изгрев“-Пловдив), а на трета дъска Стоян Стоянов от „СКХЗУ“ (Плевен).

#тагове:

НАЙ-НОВИ: