Децата от ДГ „Звънче“ – Плевен показаха, че познават правилата за безопасно движение на пътя

15.11.2019 11:24

Децата от група „Слънчо“ в ДГ „Звънче“ с песни и думички чудесни научиха Пипи Дългото чорапче на правилата за безопасно движение на пътя. На тази изява те поканиха инспектор Петър Найденов от сектор ПП при ОД на МВР гр. Плевен и своите връстници от подготвителните групи в детската градина.

Познаването на правилата за безопасно движение е от огромно значение за опазване здравето и живота на хората. Тази отговорност е добре да се формира още от най-ранна възраст. Инспектор Найденов изказа удовлетвореност от срещата си с децата, от техните познания  и правилните и точни отговори на въпросите му за мястото, начина, правилата за пресичане на улицата, за ползването на средствата за безопасността на децата в превозните средства.

Тази инициатива в детската градина е в навечерието на отбелязването на Световния ден на възпоменание на жертвите от ПТП. По този начин у децата, бъдещи пълноправни участници в уличното движение  могат да се създадат трайни навици за безопасно поведение и движение на пътя.

Снимки и информация: ДГ „Звънче” – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: