Съдят хулиган, ударил с бутилка полицай в плевенско село

15.11.2019 12:18

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу Ц.Х. за това, че на 23.06.2019 г. в с. Бъркач, обл. Плевен, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – отправил обидни реплики спрямо двама полицейски служители при РУ- Долни Дъбник, посегнал да ги удари, като жестикулирал, замахвал с ръце и хвърлил две стъклени бутилки с бира към единия от служителите на реда, едната от които го ударила, като деянието е извършено повторно – престъпление по чл.325 ал.ІV вр. ал.І, вр.чл.28 от НК. За това информират от Пресцентъра на Прокуратурата.

Обвиняемият е осъждан, с трайно утвърдени престъпни навици, и демонстриране на  нагло и арогантно държание спрямо служителите на различни държавни институции.

Вечерта на 22.06.2019 г. Ц.Х. бил в  центъра на селото, където посетил заведение заедно с познати. Докато консумирали алкохол, между тяхната компания и друга група лица възникнала конфликт. Полицейските служители, извършващи по това време обход на селото, видели групата хора, между които видимо имало агресия  и спрели служебния автомобил. Виждайки идващите полицаи, обвиняемият започнал да отправя обидни реплики към тях, да замахва с ръце, показвайки намерение да ги удари и хвърлил две бутилки с бира, едната от които ударила единия полицай.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: