В село Асеновци отбелязаха Седмицата на бащата

15.11.2019 17:35

В дните от 11 до 17 ноември в цялата страна за шести път се провежда Седмица на бащата. Нейната цел е да постави фокус върху ползите от активното участие на бащите  и другите мъже, които участват в грижата за детето, за създаване на семейна среда без насилие и за пълноценно развитие на детето.

Днес в читалището в село Асеновци гостуваха учениците от началния курс на ОУ „Христо Ботев” заедно с техните учители Стефка Стоянова и Камелия Асенова. Почетен гост беше директорът на училището Александър Александров. Той се яви в ролята на „баща” на своите ученици, като им прочете няколко приказки и им обясни колко е важно децата да четат заедно със своите родители, да споделят с тях наученото, защото: „Книгата е прозорец към света”!

В продължение на час и половина  бяха прочетени много приказки, като се включиха и самите ученици; те разказаха какви книги четат и споделиха наученото от тях. А накрая с помощта на г-жа Стоянова рецитираха групово стихотворение за бащата, което беше поздрав за директора на училището. Всички бяха много развълнувани от срещата-разговор. Служителите на библиотеката поканиха децата, които не са читатели на библиотеката, да бъдат активни и да си взимат книжки; те им показаха новите книги, закупени по проект и многото красиви детски книжки, до които се докоснаха детските ръчички.

Информация и снимки: Петранка Стефанова, секретар на НЧ „Съзнание 1894” – с.Асеновци

#тагове:

НАЙ-НОВИ: