Областният управител Мирослав Петров удостои с плакет Северняшкия ансамбъл

13.11.2019 11:48

Областният управител Мирослав Петров удостои с плакет Северняшкия ансамбъл „Иван Вълев” по повод отбелязването на 60-та годишнина от неговото създаване.

Това стана на концерта, състоял се в рамките на Комуникационната стратегия на Република България за 2019 година, който се проведе при вход свободен за плевенската публика в залата на Драматично-куклен театър „Иван Радоев” – Плевен.

„Щастливо съвпадение е, че инициативата ни за популяризиране на европейското културно наследство, за която чудесно си партнираме със Северняшкия ансамбъл, съвпада с отбелязването на 60 години забележителен професионален творчески път на ансамбъла.”, отбеляза областният управител Мирослав Петров. Той връчи на директора на културния институт Мариян Туджаров плакета на областна администрация с пожелание за още успехи, здраве и вдъхновение.

„За първи път в своята дългогодишна история Северняшкия ансамбъл получава такова високо отличие от областен управител”, каза господин Туджаров. Той изказа своите благодарност и благопожелания към художествените ръководители в ансамбъла.

Снимки и информация: Областна администрация – Плевен, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: