Найден Зеленогорски: Изборите в Плевен бяха като военно положение

11.11.2019 17:29

Изминалите избори в Плевен бяха нещо като военно положение. Това коментира днес на пресконференция в БТА Найден Зеленогорски, три мандата кмет на община Плевен. Той подчерта, че е имало арести на застъпници и симпатизанти на избрания вече за втори мандат кмет Георг Спартански, претърсвания и обиски в офиси и домовете им, анонимни сигнали в полицията.

Остава един голям въпрос: Защо полицията не се справи с купуването на гласове? Какво смятат да направят полицията и институциите?, подчерта Зеленогорски. Той бе категоричен, че се изискват отговори от отговорните институции и ако такива не се получат, то с това как се правят избори в България 30 години след началото на демократичните промени, ще бъдат запознати посланиците на страните-членки на ЕС, както и новия посланик на САЩ у нас.

Полицията, продължи Найден Зеленогорски, не даде отговор къде потънаха 600 гласа за Георг Спартански в Буковлък между първия и втория тур на изборите. Аз съм гласувал и по времето на комунизма, този път беше по-страшно отколкото при Живков, категоричен бе Зеленогорски.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: