Групата на „Демократична България – Обединение“ няма да предлага председател на ОбС – Плевен

11.11.2019 17:14

Групата общински съветници на МК „Демократична България – Обединение“ /СДС, БЗНС/ няма да предложат свой кандидат за председател на Общинския съвет на Плевен. Това обявиха днес на пресконференция част от избраните съветници в групата. Ще припомним, че първата тържествена сесия на Общинския съвет в Плевен ще се състои утре. На нея ще положат клетва новоизбраните общински съветници и кметове в общината. По традиция ще се гласува и председател на местния парламент.

Първата сесия ще бъде водена от доайена сред избраните общински съветници – в случая това е водачът на листата на МК „Демократична България – Обединение“ /СДС, БЗНС/ доц. д-р Евгения Бързашка.

Търсим обединяваща фигура, коментира общинският съветник Христо Таслаков. Той подчерта, че не е задължително утре да бъде избран председател на ОбС, няма такова изискване по закон. Това може да стане на всяко следващо заседание на местния парламент като кандидатът, който ще застане на този пост, трябва да събере най-малко 21 гласа.

Решението да не се издига кандидат от групата е подадена ръка към другите групи да се търси кандидатът, който ще получи максимално надеждно съгласие и ще бъде истинският лидер на Общинския съвет, коментира бившият кмет на Плевен Найден Зеленогорски.

На пресконференцията днес от групата на „Демократична България – Обединение“ /СДС, БЗНС/ заявиха своите намерения да работят активно в Общинския съвет като подпомагат работата на общинската администрация и на кмета Георг Спартански.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: