Есенен турнир по волейбол и тенис на маса се проведе в ДФСГ „Интелект“

11.11.2019 11:29

В Концертната зала на Държавна финансово-стопанска гимназия „Интелект“ бе закрит Есенния общоучилищен турнир по волейбол и тенис на маса, организиран от Учебна компания „Интелект Груп“, с ръководител Анета Юлиева. В турнира се включиха 80 ученици от 8 до 12 клас, които от 18 октомври до 7 ноември 2019 г., честно и достойно премериха сили. В турнира по волейбол се състезаваха девет отбора, разпределени в 2 възрастови групи (8-9 клас и 10-11 клас), а в турнира по тенис на маса – 16 състезатели.

„Организирахме този турнир, защото искахме да съчетаем нашата дейност с безспорните ползи от движението и спортния дух. И не само – тази година нашето училище чества своята 30-годишнина, което смятаме, че е сериозен повод годината да бъде наситена със събития, в които ние – възпитаниците на гимназия „Интелект“, да можем да изявяваме разностранните си умения.“ – споделиха от сцената организаторите. Те благодариха на всички участници и обещаха да им предоставят възможност да се изявят и в други спортове, защото са доказали, че в гимназия „Интелект“ има спортен дух, екипност и много спортни таланти. А това ще стане реалност чрез още един – пролетен турнир, организиран от членовете на Учебна компания „Интелект Груп“. Учениците от компанията изказаха своята благодарност и към Деница Кръстева и Явор Селимски, учители по физическо възпитание и спорт в ДФСГ „Интелект“, със съдействието на които този турнир е станал реалност.

Всички участници в турнира получиха сертификати. На волейболистите те бяха връчени от Деница Кръстева – главен съдия на проведените волейболни мачове, а на тенисистите – от Явор Селимски – главен съдия на мачовете по тенис на маса.

И както във всяко състезание и в това има победители. Емил Райков, директор на ДФСГ „Интелект“ приветства участниците и връчи медали, грамоти и материални награди на победителите.

В турнира по волейбол класирането е:
Първо място – Никола Кирилов, 12Г клас

Второ място – Павло Георгиев, 10А клас

Трето място – София Младенова, 11Б клас

В турнира по волейбол победители са:

8В клас във възрастова група 8-9 клас

11Б клас във възрастова група 10-11 клас

Честито на победителите!

С думите „Дерзайте и никога не спирайте да се стремите към върха!“ учениците от Учебна компания „Интелект Груп“ закриха церемонията по награждаването.

Снимки и информация: ДФСГ „Интелект“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: