„Хроники на духа“ на Татяна Любенова разказва за плевенските културни институти

09.11.2019 9:00

На 7-ми ноември в Регионална библиотека „Христо Смирненски” бе представена книгата на Татяна Любенова за плевенските културни институти „Хроники на духа”. Събитието уважиха директори на културни институти, колеги и приятели на плевенската журналистка и поетеса. Настроение на премиерата внесоха изпълненията на хор „Звъника“ с диригент Ваня Делийска и Балетната школа при НЧ „Съгласие 1969“.


Документално-публицистичната книга, издадена през 2019 г. от плевенското книгоиздателство „Северно ехо”, е третата в поредицата, посветена на културното развитие на Плевен за последните двадесет години. Първите две книги: „Книга за художниците” и „Написано на кирилица” са посветени на плевенските художници и писатели.


„Хроники на духа” обхваща дейността на всички културни институти в града: музеи, библиотеки, читалища, театър, кино, филхармония, хорови формации и духови оркестри, фолклорни формации, фотография, детски културни институти, училища и др. Книгата представя културната традиция в Плевен и постиженията в различните области на изкуството и културата.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: