РП – Плевен предаде на съд 65-годишен, обесил кучето си в двора – лаело по минувач

07.11.2019 13:53

Районна прокуратура – гр. Плевен предава на съд мъж проявил жестокост и причинил смъртта на кучето си.

Обвиняемият Н.К.Д. на 65 години от гр. Пордим от около две години стопанисвал куче без определена порода с черно – бял цвят на косъма. Обвиняемият не регистрирал животното за нуждите на съответния ветеринарно-медицински контрол. През пролетта на 2019г. кучето на обвиняемия на име Кобра достигнало своята зрялост и тежало около 38 кг.

На 27.05.2019 година около 17,30 часа обвиняемият бил в дома си и решил да си приготви вечеря на електрическа скара в двора на къщата.

По същото време близо до дома на обвиняемия преминало младо момче. Присъствието на чужд човек в близост до двора силно подразнило кучето Кобра. То съумяло да  прокъса полиетиленовия канап, с който било вързано. Отправило се на бърз ход към оградната мрежа, като непрестанно лаело по преминаващия младеж. Поведението на кучето силно подразнило обвиняемия и той хванал свободния край на полиетиленовата връзка. След това се приближил до намиращото се в двора му кайсиево дърво, завързал свободната страна на сезала на дървото и силно го издърпал. Това довело до притискане на дихателните пътища на кучето и то издъхнало в рамките на около 6 минути от задушаване.

След това обвиняемият продължил необезпокоявано да вечеря срещу дървото, на което се намирало обесеното от него куче. Около 20.00 часа, същия ден служители при РУ- гр. Пордим извършвали рутинен обход на района в град Славяново, като пред дома на обвиняемия непосредствено възприели увисналото на кайсиевото дърво куче. Органите на полицията незабавно предприели действия по установяване на обстоятелствата, довели до тежките престъпни последици. На отправените запитвания обвиняемият заявил, че кучето  си е негово и ще прави с него каквото си иска .

Обвинителният акт е внесен в Районен съд – гр. Плевен. Ако бъде признат за виновен обвиняемият може да получи наказание Лишаване от свобода до три години и глоба от 1 000 до 5 000 лева, съобщават от Пресцентъра на РП – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: