Изправят пред Съда в Плевен мъж, опитал да получи кредит с фалшив документ

07.11.2019 13:46

Районна прокуратура –Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу мъж, ползвал неистинско пълномощно с цел получаване на кредит срещу ипотека на недвижим имот. За това информират от Пресцентъра на прокуратурата.

Обвинението срещу В.Г. е за това, че на 31.07.2018 г. в град Плевен пред служител при кредитна институция „В“ ЕООД офис Плевен, съзнателно се ползвал от неистински официален документ – нотариална заверка, с която се удостоверили подпис и текст в пълномощно на което е придаден вид, че изхожда от лицето Ц. Ц. и по отношение на което е придаден вид, че е заверено от нотариус Д. И., като от него  за самото съставяне не може да се търси наказателна отговорност  – престъпление по чл. 316, вр. чл.308, ал.1, вр. ал.2 от НК. Повдигнато му е обвинение и за това, че по същото време съзнателно се ползвал от неистински частен документ-пълномощно, като го употребил, за да докаже, че съществува право, относно учредяването на  договорна ипотека при кредитиране на недвижим имот в град Плевен, като от него  за самото съставяне  не може да се търси наказателна отговорност престъпление по чл. 316, вр. чл.309, ал.1 от НК.

Обвиняемият и Ц. Ц. притежавали недвижими имот в град Плевен от периода на брачните им отношения. В.Г. упражнявал търговска дейност за осъществяването, на която често използвал услугите на различни институции за кредитиране. На 31.07.2018  г. обвиняемият посетил офис на кредитно дружество, с цел отпускане на кредит срещу ипотека на недвижим имот и пред съответния служител депозирал изискуемите документи, между които и неистински официален документ /заверено пълномощно от Ц.Ц. за извършването на разпоредителни сделки с недвижим имот/. При  разглеждане на документите било установено на неистинското пълномощно.

Предстои разглеждане на делото пред съда.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: