Арест за бракониери на дърва, спипани край село Бресте

07.11.2019 10:07

На 6 ноември 2019 година около 18:05 часа в землището на село Бресте служители на РУ Червен бряг спират товарен автомобил „ЗИЛ 157“, натоварен с дървесина, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен. Установена е самоличността на водача – 49-годишен и пътниците – 23-годишен и 28-годишен, и тримата от село Горник.

При извършената проверка е изяснено, че натоварената дървесина е 7 куб. м. прясно нарязани дърва за огрев от вида Дъб. Тя не е маркирана с производствена горска марка, а лицата не са представили редовно писмено позволително /превозен билет/, за което е съставен акт по чл. 213, ал.1, т.1 и 2 от Закона за горите от горски надзирател при ДГС – Плевен.

Товарният автомобил и дървесината се намират в база за съхранение на конфискувани вещи и материали „Горски разсадник“ – Червен бряг към ДГС – Плевен.

Тримата са задържани в за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор при РП – Червен бряг. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.235, ал.2 във вр. с ал.1 от НК. Работа продължава разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: