Нови успехи за шахматистите на „Спартак Плевен XXI“

07.11.2019 7:16

Шахматисти на „Спартак Плевен XXI“ спечелиха всички първи места на турнира „Шах в училище“ от 5 до 7 клас. Той се състоя на 2 и 3 ноември в х-л „Балкан“. Шахматистите на плевенския клуб се състезаваха от името на своите училища. Турнирът бе общ, в 7 кръга по „Швейцарска система“ като се правиха класирания за отделните класове. Убедително първото място бе спечелено от Александър Георгиев (МГ“Гео Милев“), който постигна 6,5 точки от 7 възмаожни. Той бе обявен и за победител за 5-ти клас. На трето място в общия турнир се класира Катрин Нинова от същото училище, която стана победителка за 7-ми клас.

На първо място пък в групата за 6и клас се класира Александър Коларски (ОУ“Цветан Спасов“), който също като останалите победители е състезател на „Спартак Плевен XXI“.

Добре се представиха в своите групи и останалите състезатели на плевенския клуб Божидар Петров и Теодор Тодоров.

До края на седмицата предстоят още състезания с представители на „Спартак Плевен XXI“. От 8 до 10 ноември в Асеновград ще се състои ДИП по ускорен шах и блиц за мъже и жени, в който ще вземат участие Мартин Дяков и Ева Русева. На 9 и 10 ноември пък в гр.Троян ще се състои детския турнир „Битката за Троян“. На него „Спартак Плевен XXI“ ще бъде представен от Александър Георгиев, Теодор Тодоров и Теодор Русев.

Снимки и информация: „Спартак Плевен XXI“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: