Второ място за военните от Белене в многобой за празника на Сухопътни войски

06.11.2019 15:26

С военно-приложен многобой и турнир по стрелба със стрелково оръжие за журналисти и военни аташета, акредитирани в България продължават мероприятията по повод празника на Сухопътни войски.

„Като цяло годината е добра за нас. Успешно продължаваме да изпълняваме задачите по трите мисии на Българската армия. Бяхме там, където и когато имаше нужда от нас…..“, каза командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов по време на стрелбите, които се състояха днес. Той коментира още, че броят на постъпилите войници в Сухопътните войски е по-голям от броя на напусналите, както и това, че мерките, които се предприемат от министър Каракачанов и информационната кампания на министерството на отбраната „Бъди войник“ дават своите резултати.


С военно-приложен многобой в продължение на два дни и турнир по стрелба със стрелково оръжие продължиха мероприятията по повод празника на най-големия вид Въоръжени сили – Сухопътните войски – 19 ноември. През тази година той съвпада с отбелязването на 134-ата годишнина от Сръбско-българската война.
В спортната надпревара участваха 12 отбора от формированията на войските, журналисти от национални и регионални медии и представители на Асоциацията на военните аташета, акредитирани в Република България.
В отборното класиране по военно-приложен многобой между формированията от Сухопътните войски първото място зае Алпийският полк – Смолян, второто – 55-ти инженерен полк – Белене, третото – Център за подготовка на специалисти – Сливен, а четвъртото и петото и си поделиха отборите на 78-ми батальон за осигуряване – Г. Баня и 110-ти логистичен полк- Пловдив.
В турнира по стрелба за представителите на средствата за масова информация след оспорвана борба първото място зае Асен Бояджиев от Българската телеграфна агенция, второто – Димитър Илиев от в. „Българска армия“, а третото – Димитър Ставрев от клуб „Оръжие“.
От представителите на Асоциацията на военните аташета, акредитирани у нас първо място зае полковник Дмитру Лукашук – аташе по отбраната на Украйна, второто – подполковник Олександър Баджук – военно и военноморско аташе на Украйна и третото място подполковник Алексей Бражник – помощник военен аташе на Руската федерация.
Информация и снимки: Сухопътни войски

#тагове:

НАЙ-НОВИ: