Посрещнаха тържествено Детелин Василев в Община Пордим, дама ще е председател на ОбС

06.11.2019 9:16

В изпълнение на Закона за местното самоуправление и местната администрация с полагане на клетва вчера в длъжност встъпиха кметът на Община Пордим Детелин Василев, кметовете на кметства и общинските съветници. Тържествената сесия се проведе в присъствието на зам.областния управител д-р Красимир Трифонов и граждани.
На официалната церемония по встъпване в длъжност, заместник областния управител връчи на Детелин Василев кметската огърлица-медальон – символ на изпълнителната власт и символичния ключ на град Пордим.
„Хубавото за нашата е община е, че никой от нас не прие изборния процес като битка на живот и смърт, а като състезание на идеи и личностни качества, за да могат избирателите спокойно да направят своя избор и да назначат всеки един от нас за работното място, за което кандидатства. Много ми се иска тонът на работа в този общински съвет да бъде позитивен, конструктивен. Нека това бъде общински съвет, в който няма управляващи и опозиция, а всички заедно да работим за благото на община Пордим и родния край”, каза кметът на община Пордим Детелин Василев в първото си обръщение към новия Общински съвет.
Председателят на Общинската избирателна комисия адвокат Маринела Дочева връчи удостоверенията на избраните общински съветници и кметове. В новия Общински съвет местната коалиция ГЕРБ/ АБВ,ВМРО,БЗНС/ има 8 мандата, 3 мандата има БСП , а ДПС – 2 мандата.


Церемонията продължи с първото заседание на местния парламент, чийто председател по традиция бе най-възрастният общински съветник – Тошо Тотев. При спазване на необходимите процедури за председател на Общински съвет – мандат 2019-2023 бе избрана Катя Димитрова.
По-късно Детелин Василев бе посрещнат тържествено в сградата на Общинска администрация от служителите на Общината.

Снимки и информация: Община Пордим

#тагове:

НАЙ-НОВИ: