Малчугани от ДГ „Калина“ и ученици от ОУ „Св. Климент Охридски“ със съвместна инициатива

06.11.2019 17:15

Съвместна инициатива по повод Седмицата но четенето между подготвителните групи в ДГ „Калина“ – Плевен и четвъртокласниците от ОУ „Св. Климент Охридски” с класни ръководители В. Маринова, П. Йосифова и Е. Цветкова, превърнаха гостуването си в един малък приказен празник за бъдещите ученици.

Учениците бяха подготвили много гатанки, на които малчуганите от детската градина успяха с лекота да отговорят, прочетоха приказки и басни, на които направиха драматизация, а децата от подготвителните групи търсиха поуките в приказките и басните.

Децата от ДГ „Калина” благодариха на учениците като подариха книга за българските традиции с посланието на Чарлз Елиът – “Книгите са най-тихите и най-верните приятели, те са най-откритите и най-мъдрите съветници и в същото време най-търпеливите учители“ и с пожелание, от г-жа П.Атанасова – да гори в сърцата Ви българският дух! Децата поздравиха своите гости с „Есенен танц“. На свой ред учениците подариха на децата нарисувани илюстрации към приказките “Червената шапчица“ и „Котаракът в чизми“ от самите тях и дариха книжката “Торба с приказки“ с 54 творби на известни европейски автори подбрани от Красимир Проданов, с послание „Тази книжка да бъде прозорец към света, който предстои да опознават“. Срещата завърши с обща песен посветена на българските будители и снимка за спомен.

Снимки и информация: ДГ „Калина“- Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: