Офицер от резерва в Плевен представи своя книга с интересни факти за българите

05.11.2019 11:34

Подполковник о.р. Добромир Присадашки представи днес пред ученици и членове на Сдружение „Артилерия“ – Плевен своята книга „Българите и светът”. Представянето бе в конферентната зала на Военния клуб.


Изданието предлага любопитни и непознати дори факти около историята на България и българите по света. Възмутен съм от квалификациите, написани в учебниците по история по повод нашия народ и нашата държава и това е една от причините, които ме провокираха да напиша книгата, разказва подп.о.з. Добромир Присадашки. Той сподели, че докато е събирал информация за книгата си се е оказало, че в САЩ има повече историци, които се занимават с произхода на българите, отколкото тук в България. В „Българите и светът“ офицерът от резерва е включил интересен китайски източник, където се споменава името българин. От този исторически извор става ясно, че именно българите от древната държава Балхара или Бактрия, са първите производители на порцелана и цветното стъкло.

О.з. подп. Присадашки е включил в книгата си и други интересни факти за историята на българите. Крайно време е ние българите да бъдем един горд с хилядолетна история, категоричен бе авторът.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: