Над 300 кг тютюн открити при полицейска операция в село Буковлък

05.11.2019 9:24

На 4 ноември 2019 година в село Буковлък е проведена специализирана полицейска операция относно съхранение на акцизни стоки без бандерол /тютюн/, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Около 14:10 часа служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, Базова научно-техническща лаборатория и специализирани полицейски сили при ОДМВР – Плевен са извършили претърсване в имота на 27-годишен.

В мазата и в гараж към къщата са намерени и иззети 6 бали с листна маса, наподобяващи по вид, цвят и мирис на тютюн, с общо тегло около 240 кг. На друг адрес в селото – обитаван от 37-годишна, е установена специализирана машина за рязане на тютюн. При извършено претърсване на паркиран лек автомобил „Пежо 307“, собственост на 22-годишен, са открити и иззети 6 черни полиетиленови чувала, съдържащи нарязана жълто кафява листна маса наподобяваща по вид, цвят и мирис на тютюн, с общо тегло около 84 кг.  По случаите е уведомен дежурен прокурор при РП – Плевен и са образувани досъдебни производства за извършени престъпления по чл. 234, ал.1 от НК. Работата продължава разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: