Георг Спартански: Гласувам за почтеността в политиката, да има предвидимост, публичност и прозрачност в правенето на политика!

03.11.2019 12:17

„Гласувам за почтеността в политиката, да има предвидимост, публичност и прозрачност в правенето на политика“. Това каза днес след като упражни своето право на глас кандидатът за кмет на община Плевен Георг Спартански.


„Естествено гласувам и срещу нечистоплътните практики, срещу бандитизма, срещу корпоративния вот, срещу всички тези уродливи явления, на които за съжаление на всички избори в повече или по-малка степен сме свидетели. Притесняваме това, че вече 30 години говорим за купуването на гласове, и че колкото повече говорим – все по-зле става.

Невалидният вот и купените гласове се увеличават и това е един проблем на държавата, който може да бъде обяснен по два начина: или с невъзможност и некадърност на държавните институции, или с нежелание от тяхна страна. Ако е второто, това говори много лошо за държавата и се тълкува като деградация на политическата система и отвращение на хората от политиката.
Само активно и масово гласуване е начинът за справяне с явлението „купен вот““!, коментира още Спартански.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: