„Кристална лира“ за Плевенска филхармония и проекта „Най-доброто от Андрю Лойд Уебър“!

02.11.2019 11:37

За 23-ти път Съюзът на българските музикални и танцови дейции Cantus Firmus отличиха върховите постижения в музикално-изпълнителското и танцовото изкуство в България. Церемонията по връчването на наградите „Кристална лира“ се състоя традиционно на 1-ви ноември – Деня на народните будители в Софийската национална опера и балет.


По време на церемонията, Плевенска филхармония беше удостоена с „Кристална лира“. Тя беше номинирана в раздел Оркестрово изкуство за проекта „Най-доброто от Андрю Лойд Уебър“.
Припомняме, че интернационалният мюзикъл проект с най-доброто от Андрю Лойд Уебър бе представен при огромен успех за първи път в България – на сцените във Варна и Зала 1 на НДК в столицата. В него Плевенската и Софийската филхармонии си партнираха за първи път с изключителните мюзикъл изпълнители Джон Патридж (Англия), Ингве Гасой Ромдал (Норвегия), Саша Кребс (Германия), Шарлоте Хайнке (Германия), Беатрикс Райтерер (Италия), Люси Дяковска (България), както и с Националния филхармоничен хор.


Под палката на Себастиан Де Доменико за първи път в България прозвучаха уникални симфонични оркестрации, преди да бъдат представени на немскоговорящата европейска публика през 2020 година.
Снимка: Плевенска филхармония

#тагове:

НАЙ-НОВИ: