Готова ли е област Плевен за зимата бе обсъдено на работно съвещание

01.11.2019 12:54

По инициатива на изпълняващия длъжността областен управител на Плевен д-р Красимир Трифонов в заседателната зала на Областна администрация вчера се проведе първо работно съвещание с кметове на общини и представители на териториални звена на изпълнителната власт във връзка с подготовката за предстоящия зимен сезон. За това информират от Пресцентъра на Областна администрация – Плевен.

„Всички тук добре знаят пиковете на натовареност, невралгичните места и потенциалните критични ситуации, които могат да произтекат при усложнени зимни условия. На база дългогодишния ви опит и професионализъм очаквам фразата „Зимата ни изненада” да не бъде споменавана при първия снеговалеж тази година”. Това каза изпълняващият длъжността областен управител на Плевен д-р Красимир Трифонов, откривайки заседанието. Той изиска от присъстващите актуална информация във връзка с наличните техника, финансови и кадрови ресурси, предвидени за обезпечаване на достъпа при зимни условия.

По информация от директора на ОПУ – Плевен инж. Ивайло Денчев почистването на републиканската пътна мрежа в обхвата на област Плевен е поверен на същия изпълнител като миналата година. Процедурите в АПИ са на етап срок на обжалване. С оглед недопускане дублирането на почистваща техника, за което изрично настоя и д-р Трифонов, са изготвени списъци с номерата на машините, водачите и техните телефонни номера. ОПУ е представило плана си зимното почистване, за който е подсигурено и съответното финансово обезпечение, стана ясно от изказването на инж. Ивайло Денчев. Той информира присъстващите на работното съвещание за проведена среща на институциите, ангажирани със зимното поддържане в Северозападния район, на която е осъждано взаимодействието между тях и осъществяването на контрола с помощна на информацията от  новия ситуационен център в столицата.

Готовност във връзка с подготовката за предстоящия зимен сезон  декларираха и представителите на РУО, ВиК, ТЕЦ,  РД ПБЗН, РЗИ, енергоразпределителното дружество и другите представени институции, ангажирани със зимното почистване, както и представителите на общинските администрации на територията на област Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: