Денят на народните будители бе отбелязан във Факултет „Авиационен“ в Долна Митрополия

01.11.2019 13:45

Денят на народните будители бе отбелязан във Факултет „Авиационен“ на Национален военен университет „Васил Левски“ в гр. Долна Митрополия

Академичното тържество се състоя в Голямата аула на факултета, който от следващата година става висше военновъздушно училище.

Част от програмата бе представянето на емблематична постановка на Ловешкия драматичен театър – „Един ден, двадесет и три часа и една минута“. Представлението е посветено на 40-годишнината от полета на първия български космонавт Георги Иванов в Космоса.
Академичната лекция на тема: „Общественото развитие и науката, която способства да вървим напред. Академичният капитализъм и новият бизнес модел на университетите“ бе изнесена от проф. д.н. Венелин Терзиев, редовен професор в Национален военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново и Русенски университет „Ангел Кънчев“ и от проф. д-р Маргарита Богданова от Стопанска академия „Димитър Апостолов Ценов“ – гр. Свищов.


„Понякога най-смисленото в човешкия живот е да можеш да направиш околните около теб щастливи! Оказа се, че да бъдеш професор е много специална мисия. Усещането, че получаваш от околните уважение и позитивно отношение е толкова приятно изживяване и показва, колко особена и специфична е тази работа и тя е натоварена с толкова много очаквания, че оправдаването им изисква сили и енергия, които получаваш, когато си приеман по този начин! Едва ли това се случва веднага и е възможно винаги, но получаването на удоволствието от това което се опитваме да правим, е толкова същностно и важно, че ти дава почти всичко!“ сподели проф. Венелин Терзиев.
Постигнали високи постижения в научно-практическите занятия получиха грамоти и благодарствени адреси.
Тържеството завърши с концерт на младия и талантлив изпълнител Йордан Марков.

Информация: Факултет „Авиационен“ при НВУ „Васил Левски“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: