С празнично шествие започна юбилейната вечер по повод 45 години Медицински университет – Плевен

31.10.2019 17:50

С празнично шествие започна юбилейната вечер по повод 45-ата годишнина на Медицински университет – Плевен. Шествието потегли от Университета по ул. „Св. св. Кирил и Методий“ и спря пред параклис-мавзолея „Св. Георги Победоносец“, където бе поднесен венец пред Вечния огън. Празникът продължава в зала „Магнум“ на Втора клинична база с юбилейна вечер и концерт на Общински хор „Гена Димитрова“. Част от тържеството е и церемонията по присъждане на почетното звание Доктор Хонорис Кауза на акад. Богдан Петрунов, председател на Настоятелството на МУ-Плевен, за изключителни заслуги към развитието на медицинската наука в Р България и към университета, който ще произнесе академично слово.

През октомври 2019 г. Медицински университет – Плевен отбелязва своя 45-годишен юбилей с два големи научни форума в периода 28 октомври – 2 ноември 2019 г. – XVII Международна конференция за студенти и млади лекари под мотото „Събудете мечтите си“ и Юбилейна научна конференция, съвместно с Българската Академия на науките.

В Юбилейната научна конференция, в периода 31 октомври – 02 ноември, участие ще вземат над 300 специалисти, 230 от които са активни участници с доклади в 12 научни секции. Пленарни доклади ще изнесат видни възпитаници на МУ-Плевен, които ще пристигнат за участие в юбилейния форум от водещи научни, образователни и клинични институти у нас и в чужбина. На 1 ноември – Ден на народните будители – специална секция в научната програма е отделена на учени от Българската Академия на науките, на тема: „Биомедицина и нанотехнологии“, посветена на 150 години БАН.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: