Земеделците в Плевен заявиха подкрепа за Георг Спартански на балотажа

31.10.2019 13:36

БЗНС и Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ заявиха днес своята подкрепа за независимия кандидат за кмет на община Плевен Георг Спартански на предстоящия тази неделя балотаж. Това  обявиха днес на съвместна пресконференция регионалните лидери на двете земеделски партии – инж. Милчо Илиев и Пламен Дилов. „Призоваваме всички наши членове и симпатизанти да подкрепят г-н Спартански. Той е най-подготвеният за кмет, тъй като дълги години като председател на Общинския съвет се е занимавал със Закона за местното самоуправление и в последния мандат не допусна никакви нарушения на Закона“, подчерта инж. Илиев. И добави, че през кметския мандат на Георг Спартански общинските дружества са оздравени и това е довело до недопускане на влияние върху техните ръководства и възможност чрез политически натиск да се прави бизнес.

Относно отминалия първи тур на местните избори в община Плевен инж. Милчо Илиев коментира, че до сега такъв корпоративен и купен вот не е имало. Сега обаче на балотажа, според него, манипулациите в избирателните секции са по-малко възможни. И призова: „Гласувайте масово, за да се намали платеният и корпоративният вот“.

Своята подкрепа за втори кметски мандат на Георг Спартански заяви и общинският лидер на ЗС „Александър Стамболийски“ Пламен Дилов. „Георг Спартански е доказалият се управленец и човек. Управлението на града и общината не е детска игра, то не е за една или друга партия“, подчерта Дилов. „Ние искаме държавата да погледне с други очи към Плевен и към Плевенска община, защото бюджетът, управлението не са на един човек, на една партия. Плевен не може и не бива да остава неглижиран поради политически съображения“, добави Пламен Дилов. И подчерта, че Георг Спартански има качества и знания затова как се прави бюджет, как се събират бюджетни приходи и как се разходват.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: