Плевенчани да гласуват масово в неделя и да подкрепят Георг Спартански, призоваха от МК „Демократична България – Обединение“

30.10.2019 15:54

Плевенчани да гласуват масово в неделя, за да бъде преодолян корпоративния и купения вот, и да подкрепят Георг Спартански за втори управленски мандат като кмет на община Плевен призоваха днес от Местна коалиция „Демократична България – Обединение“ /СДС, БЗНС/. В пресклуба на БТА след първия тур на местните избори своя коментар направиха избраните седем съветници от Коалицията – доц. д-р Евгения Бързашка, Христо Таслаков, Пепо Петков, Георги Велков, Свилен Трифонов, Бойко Янчев, Албена Симеонова, както и Найден Зеленогорски и и лидерът на ДСБ за Плевен Тодор Еленков.

Найден Зеленогорски подчерта, че са доволни от резултата, защото Коалицията е стартирала от 5% подкрепа в началото на кампанията и е финиширала с 16% изборен резултат и седем общински съветници. „Демократична България – Обединение“ има и трима избрани кметове на населени места в община Плевен – Бойка Пъшева в Бохот, Кирил Кирилов в Мечка, Цветан Господинов в Бръшляница. „Всички ние обаче бяхме ударени от това, че масово не се брояха преференции, масово бюлетините бяха манипулирани, 14% от бюлетините са невалидни. Може би това искаха и управляващите като отмениха машинното гласуване, защото машините не могат да бъдат купени и манипулирани“, коментира Зеленогорски.

„Убедени сме, че Плевен заслужава още един мандат на г-н Спартански“, заяви Зеленогорски и подчерта, че своя мандат досегашният кмет е стартирал с маса заложени бомби, които се е налагало да отстранява всекидневно, за да няма тежки финансови санкции за Общината от порядъка на 6-7 млн. лв. В момента Община Плевен е в добро финансово състояние, тя е в топ 10, дори в топ 5, на най-чистите финансово Общини със стегната финансова дисциплина.

„Гласувайте масово и не се плашете. Вярвам, че плевналията е достоен човек, който няма да се поддаде на машината. Вярвам, че хората няма да се уплашат, ще изразят свободно своя вот и че г-н Спартански ще спечели с огромна разлика“, заяви Зеленогорски.

Своята подкрепа за втория тур на кметския вот за независимия кандидат Георг Спартански изказа всеки един от избраните вече съветници от Коалицията. Христо Таслаков подчерта, че в момента в Плевен има готови проекти за реализация за десетки милиони лева и че през изминалите  години не е имало отворена програма с европейско финансиране, по която Общината да не е кандидатствала и да не е спечелила проект.

Своя призив за масово участие на балотажа в неделя на плевенчани като начин за преодоляване на купения вот – машината за манипулации на гласове, отправи и Тодор Еленков. Плевенчани заслужават кмет Георг Спартански, той ще победи на 3 ноември, категоричен бе Еленков.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: