Плевенският офис на НАП подкрепи инициатива на ДФСГ „Интелект”

30.10.2019 15:09

Офис на НАП в Плевен за пореден път се включи в инициатива на Държавната финансово-стопанска гимназия „Интелект” като домакин, подкрепяйки идеята за ефективно и градивно партньорство между държавната администрация и образованието.

Днес учениците Венцислав Тодоров, Йоанна Ненкова и Венемира Мачева от 11 „в“ клас, специалност „Икономика и мениджмънт“, имаха възможността да съпреживеят един реален работен ден на служителите в приходната агенция. Денят на бъдещите икономисти и млади мениджъри започна в кабинета на директора на офис на НАП Плевен, където в присъствието на ръководителите на основните структурни звена бяха запознати със структурата на НАП, естеството на работата, водещите ценности и основни приоритети на администрацията.

За да почувстват атмосферата по време на работа, младежите имаха възможност да се запознаят с многобройните услуги, предлагани от НАП. След посещението си в офис на НАП – Плевен, учениците направиха презентация на своите съученици в какво се състои работата на данъчния служител. Особен интерес проявиха към естеството на работата с клиенти.

Получили първия си урок по данъчна култура, гимназистите изказаха удовлетворение от посрещането в офиса и изявиха желание да проведат своя летен стаж в офис на НАП – Плевен. На раздяла от данъчната агенция са пожелали младежите да са все по-мотивирани и с вдъхновение да продължат образованието си в областта на икономиката и да поемат в бъдеще отговорността за събиране на приходите в държавната хазна, превръщайки се във финансово грамотни и социално отговорни бизнес лидери.

Снимки и информация: НАП -Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: