Много добро представяне на местните избори в област Плевен отчетоха от АБВ

30.10.2019 12:12

Общо 12 общински съветници и четирима избрани кметове на първия тур на местните избори отчетоха днес от ПП АБВ в област Плевен.

Трима са избраните общински съветници в Плевен, каза Цветан Антов, областен лидер на партията. В Пордим, където АБВ подкрепи избирания на първи тур кмет Детелин Василев, има трима съветници. В село Аспарухово, община Левски, има избран кмет на първи тур, а в село Малчика има свой кандидат на балотаж. За първи път АБВ има избрани двама съветници, което Антов отчете като успех.

В Никопол АБВ влиза с двама съветници в местния парламент и е на балотаж за кмет в селата Новачене и Въбел. В община Искър АБВ са подкрепили избрания вече на 27 октомври кмет инж. Валентин Йорданов и имат избран кмет на село Долни Луковит, а в Червен бряг подкрепят инж. Данаил Вълов, който ще участва в балотажа за кметското място тази неделя. В община Долна Митрополия ПП АБВ е застанала зад кандидатурата на спечелилия нов мандат кмет Поля Цоновска, а кандидат на партията е на балотаж в Бръшляница. В Долни Дъбник имат един общински съветник в местния парламент и от АБВ подкрепят стигналия до балотаж кандидат за кмет на общината Иван Ветов.

„Разочарован съм от предизборната кампания на голяма част от опонентите ни. Наслушаме се на популистки приказки, имаше много компромати, изнесени в социалните мрежи и някои сайтове. Не чухме да се говори за политика, колкото да се очерни другият. Опростачването на кампанията, води и до спад в избирателната активност в нашата община“, коментира Цветан Антов. Той благодари на излезлите да гласуват жители на Плевен и на тези, които са подкрепили АБВ. И призова на балотажа всички плевенчани да гласуват.

Лидерът на ПП АБВ Румен Петков подчерта, че представянето на партията на местните избори в област Плевен е много добро, затвърдени са позициите в някои общини, а в други като Левски имат за първи път избрани съветници.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: