Мартин Митев: ГЕРБ е първа политическа сила в община Плевен

29.10.2019 11:48

Категорично и за пореден път ПП ГЕРБ е първа политическа сила в община Плевен. Това заяви днес на пресконференция в БТА председателят на предизборния щаб на ГЕРБ в Плевен Мартин Митев. Той заедно с Петя Василева, председател на общинското ръководство на партията, кандидат-кмета от ГЕРБ Мирослав Петров и депутата Владислав Николов коментираха резултатите от първия тур на местните избори.

9150 гласа е партийният вот за ПП ГЕРБ в община Плевен, това са гласувалите за листата с кандидати за общински съветници. Категорично на първи тур ГЕРБ има кметове в 6 от населените места в общината – Беглеж, Брестовец, Опанец /подкрепен независим кандидат/, Пелишат, Търнене и Дисевица, подчерта Мартин Митев. В други 6 населени места, добави той, ГЕРБ е на балотаж за кмет – Върбица, Гривица, Коиловци, Радишево, Славяново и Ясен. В 4 населени места ГЕРБ губи на първи тур – Мечка, Николаево, Бохот, Бръшляница. Тепърва ще си направим анализ за загубата в тези 4 населени места и ще си извадим поуките, коментира Митев.

В Общинския съвет на Плевен ГЕРБ ще е с най-голямата група съветници – 10 души. Мартин Митев подчерта, че не малко е постигнала партията и във вота за кмет на община. Разликата от около 3300 гласа между Мирослав Петров и досегашния кмет Георг Спартански според Мартин Митев с активна работа може да бъде преодоляна и в неделя през нощта ГЕРБ да се поздравят с победа.

Активността на общинските съветници от ГЕРБ е била най-висока в предишния Общински съвет на Плевен, смятаме и сега да бъде така, подчерта Петя Василева. Тя добави, че съветниците от ГЕРБ са с най-голяма законодателна инициатива. Това, което направихме през кампанията показва, че сме ангажирани с всички проблеми на обществото, добави още Василева и припомни организираната кръгла маса по въпросите на образованието, разговорите за връзката между бизнес и образование, за проблема с бездомните животни, за приюта за бездомни кучета, как да се обърне внимание на кварталите на Плевен, проведените срещи с трудови колективи. Тъй като вече имаме в тефтерите си поставените от хората проблеми, смятаме да работим за тяхното осъществяване, категорична бе Петя Василева и подчерта, че това ще стане по-ефективно с добре работеща общинска администрация и кмет от ГЕРБ.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!   

#тагове:

НАЙ-НОВИ: