Георг Спартански: Нека покажем, че Плевен има свое лице, че не се купува и не се продава!

29.10.2019 17:01

„Благодаря на всички гласували на първия тур на изборите, защото активното упражняване на избирателното право те прави гражданин. И колкото повече хора разберат, че гражданите са управляващите, толкова по-бързо и по-качествено ще постигнем така мечтаното гражданско общество“. Това каза на пресконференция в БТА независимият кандидат за кмет на Плевен Георг Спартански. Заедно с него в срещата с медиите участваха и членове на инициативния комитет, издигнал неговата кандидатура. Спартански благодари и на тези, избрали неговата кандидатура измежду 10 кандидати, посочвайки, че доверието между него и тази немалка група плевенчани е взаимно и е издържало проверката на четирите години на първия му мандат.

Георг Спартански отбеляза, че подкрепата към него на първия тур се е увеличила в сравнение с резултата му преди четири години, докато кандидатът на ГЕРБ показва ерозия на доверието с 1000 гласа надолу, каквато е ситуацията и с листата на партията. „Това е оценка за моята работа като кмет в една нелека политическа ситуация, без монолитна подкрепа в Общинския съвет, където работих заедно със съветниците от всички групи и над 90% от решенията бяха подкрепяни от мнозинство от различни партии и коалиции. Смятам, че сме защитили интересите на гражданите на община Плевен без да сме се поддавали на дребни политически пристрастия и бакалски сметки“, обобщи независимият кандидат за кмет, като поздрави за куража и достойнството да се явят на кметските избори и другите кандидати в надпреварата. „Плевенчани са достойни и горди хора, които имат нужния интелект да преценят всеки според думите и делата му. И тежко греши този, който залага на негативната кампания, на черния пиар, публичните обиди, ровенето за мръсно бельо и търгашеските практики за купуване на избиратели от най-ниските социални слоеве на обществото. Аз съм безпартиен, никога не съм членувал в партии и не разчитам на политическо търгашество в най-долния му вид“, заяви Георг Спартански. Той апелира към гражданите на Плевен да не продават гласа си. Нека тези, които хвърлят парите си по тайна доба по кьошета и квартали, разберат, че не всичко на този свят се купува, а трябва да има и морал, допълни кандидатът за кмет на Плевен.

„Плевен е показал през столетията, че плевналии са гордо племе, че не се огъват, не падат на колене и не лазят, за да получат нечие благоволение. Те показаха това и с вота си на първия тур на тези избори и аз вярвам, че ще го покажат по един категоричен и недвусмислен начин и на втория тур на 3 ноември. Нека покажем, че Плевен има свое лице и че Плевен не се продава и не се купува. Вярвам, че жителите на града ще покажат, че честността, гордостта, достойнството и почтеността нямат цена. Убеден съм, че и хората от различните партии, и безпартийните ще защитят достойнството на нашия град и нашата община“, заяви Георг Спартански.

Колкото до очакваната подкрепа за него на втори тур от други партии, Спартански припомни, че на предишните избори на балотажа той бе подкрепен единствено от БСП. „Тогава аз им благодарих, защото всички останали заявиха подкрепата си за статуквото. Това, обаче, по никакъв начин не се отрази на вота на гражданите. Точно обратното – разликата от 1000 гласа в моя полза на първия тур се увеличи неколкократно и гражданите показаха, че за тях са важни не толкова партиите, а личностите, когато става въпрос за мажоритарен вот. На този етап нямам официално никакви разговори, още по-малко пък споразумения. Разбира се, очаквам да получа политическа подкрепа от всички тези субекти, които са участвали на първи тур, но кандидатите им са отпаднали“, коментира още той.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: