Наркотици са открити в жилището на 42-годишен плевенчанин

26.10.2019 10:44

Служители на ОДМВР – Плевен откриха наркотици в жилище в Плевен.

Вчера в Плевен е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления по линия „Наркотици“ на територията, обслужвана от Второ РУ – Плевен. Проведени са незабавни оперативни действия, в следствие на които около 15.10 часа е установен и задържан 42-годишен плевенчанин. За това информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

При извършени процесуално-следствени действия – претърсване в жилището му в ж.к „Сторгозия“ са установени 430 грама суха зелена тревиста маса и хартиен свитък с неправилна форма и размери 2х5 см, съдържащи сухо жълто на цвят кристалообразно вещество. По данни на собственика веществата са марихуана и пико /метаамфетамин/. В апартамента е намерена електронна везна с приблизителни размери 17х8 см. Открити са и шест бутилки с вместимост около 2 литра, с неопределено различно количество течност и стъклено шише с вместимост около 1 литър, съдържащо солна киселина.

По информация на 42-годишния веществата са прекурсори за приготвяне на пико /метаамфетамин/. Предстои назначаване на експертизи. Притежателят на наркотиците е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. По случая е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 354 „а“ ал. 3 т.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: