Первис Мутиев, кандидат за общински съветник от ДПС: Плевен трябва да върне славата си на икономически център

25.10.2019 16:00

Первис Мутиев е кандидат за общински съветник от листата на ДПС за община Плевен. Той е роден на 28 май в гр.Плевен. Завършва „Компютърни техники и технологии“ в ПГМЕТ гр. Плевен. Висше образование завършва в Университета на Мармара, гр.Истанбул, специалност „Банково дело“. Областен председател на Младежко ДПС гр. Плевен.

„Промяна в инвестиционната политика на общината – това е необходимо, за да се отвори коридор за крупни инвеститори и Плевен да върне славата си на икономически център. Трябва да има обучителни центрове, в които да се подготвят кадри, необходими на бизнеса”, смята Первис Мутиев.

Според него местната власт трябва да търси тясно сътрудничество с Агенцията за инвестиции. „Необходимо е промотиране на Плевен и общината пред чуждестранни контрагенти за привличане на инвеститори клас А, който се дава за обем на извършена инвестиция, брой на разкрити нови работни места и локализиране на бизнеса в определен регион в България”, категоричен е Мутиев. И добави, че е необходимо да бъдат обособени терени, които да бъдат предложени на Национална компания „Индустриални зони“ за привличане на инвеститори.

Первис Мутиев обърна внимание и на необходимостта от развитие на квартал „Дружба”. Той подчерта и нуждата от изграждането на детски площадки в града и по населените места в общината, както и на площадки за стрийт фитнес.

„Общинските съветници трябва да работят в интерес на хората, да успеят да върнат нашите приятели от чужбина в своя град”, заяви Первис Мутиев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: