Д-р Светла Илиева: Хората не трябва да бъдат лъгани!

25.10.2019 12:36

Д-р Светла Илиева е кандидатът на БСП за кмет на община Долна Митрополия. Завършила е Медицински университет – Плевен. Специализирала е Обща медицина и Акушерство и гинекология. 36 години работи като общопрактикуващ лекар в с. Горна Митрополия. Общински съветник през мандатите 2011 – 2019.

– Два дни до изборите, каква е Вашата оценка на кампанията, д-р Илиева?
– От Коалиция „БСП за България“ проведохме толерантна кампания. Представихме на всички събрания своите идеи и политики, а решението остава в ръцете на хората – дали ще приемат промяната, или ще предпочетат нещата да се случват по стария начин…
– Кое е онова, което сте обещали на хората и сте сигурна, че можете да изпълните?
– Най-важното за мен е добра социална политика за обгрижване на всички групи от населението като най-голямата от тях е тази на възрастните и самотни хора. Не на последно място са и младите, които живеят, работят и отглеждат децата си на територията на Общината. Вторият важен приоритет за мен е стабилизирането на Общината и работа по благоустройството на населените места, както и запазване сигурността на гражданите чрез съвместни действия с районното управление на полицията в Долна Митрополия. Ще развием туризма и спорта чрез работа по европейски програми и чрез привличането на местни инвестиции.


– Кое ще бъде най-голямото предизвикателство пред бъдещия кмет в община Долна Митрополия?
– Икономическата стабилизация на Общината и грижата за хората да бъде такава, че те да усетят промяната.
– Една от основните Ви цели е връщането на младите, как по-точно си го представяте?
– Чрез създаването на младежки кариерен център, отпускането на стипендии за учещите във висши учебни заведения, които желаят да се върнат и да работят на територията на Общината. Освен това предвиждам въвеждането на еднократна финансова стимулация за майките, навършили пълнолетие и със завършено средно образование.
– Какъв е най-ценният урок, който научихте от срещите си с хората?
– Че никога не трябва да бъдат лъгани.
– Защо е важно всеки да гласува на 27-и?
– Защото промяната зависи от нас и сме длъжни да я извоюваме с гласовете си!

Пресцентър на БСП. PR-Публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: