Румен Петков и Цветан Антов подкрепиха кандидатите на АБВ за кметове на Ясен и Търнене

24.10.2019 12:19

Предизборна среща с кандидатите за кметове от ПП АБВ за Търнене и Ясен – Пламен Първанов и Анатоли Михайлов, се състоя снощи. Своята подкрепа за тяхната кандидатура заяви и кандидатът за кметския пост в Плевен – Цветан Антов, както и лидерът на ПП АБВ Румен Петков. Липсата на средства за селата, застаряващото население, престъпността, нерегламентираните сметища и още много проблеми, характерни за всяко едно малко населено място, очертаха бъдещите кметове, предлагайки своята визия за разрешаването им.


Антов припомни, че в програмата на ПП АБВ е заложено 20% от средствата по ОП „Региони в растеж” за община Плевен или 9,5 млн.лв. да бъдат заделени за благоустройството на малките населени места – важна точка, залегнала в програмата на партията още при предишните местни избори, но незабелязана от хората. ПП АБВ ще настоява минимум 30% от средствата, постъпили при продажба на общинско имущество в дадено населено място да остават в полза на населеното място, както е предвидено в чл. 8, ал. 1 от Закона за общинската собственост, допълни още един начин за допълнително финансиране Антов. „Нашата група в Общинския съвет на Плевен е от трима човека, но ние винаги сме отстоявали нашите позиции – бяхме против раздуването на администрацията с 5 зам.-кмета, против увеличението на такса смет, припомни досегашният общински съветник от ПП АБВ в Плевен. „Когато Румен Петков излиза от общинската администрация, работещите в нея са били 169 човека, сега са близо 500. Имам много пенсионери, които са на работа, а млади хора са безработни. Тази практика ще се прекрати. В нашата програма е заложено да се образува общинско предприятие „Социални дейности”, за да не се съкращават хора. В следствие на демографския срив има доста самотни възрастни хора, които ще бъдат обгрижвани”, допълни кандидатът за кмет на Плевен. „Слушам опонентите си, че един ще вдига минималната заплата, друг ще вкарва инвеститори, трети спортни зали ще строи. Това е работа на държавата. Един кмет не може да открива предприятия, след като няма инфраструктура. В Северна България все едно сме второ качество хора. Призовавам ви да не вярвате на популистки обещания. Преди избори се лъже като след лов. Помните и Каракачанов, че обеща минимална пенсия 300 лв. и полицай във всяко село. И какво стана?”, засегна друг голям проблем на малките населени места Антов – битовата престъпност. Според него тя може да се ограничи, като се засили видеонаблюдението. Няма как да се направи общинска полиция, но могат да се завишат правомощията на инспекторите, допълни още той.


В подкрепа на думите му за популистките обещания се изказа и председателят на ПП АБВ Румен Петков: „Когато се зададат избори, от 2008 г. насам всички лъжат за 4 неща – първо строят АЕЦ „Белене”, второ – магистрала „Хемус”, трето – възстановяват военновъздушното училище в Долна Митрополия и четвърто – строят спортна зала. Няма някой от кандидатите за кмет на Плевен в момента, който да не строи спортна зала, а в същото време Плевен е единственият по-голям град в България, който няма спортно съоръжение”, припомни Петков. „Аз се занимавам активно с обществена и политическа дейност от 90-та година. За съжаление Северна България като цяло е в катастрофална ситуация. ГЕРБ мрази Плевен, по този въпрос трябва да сме изключително наясно. Неслучайно онзи ден Бойко Борисов отиде в Кнежа, вместо в Плевен. Последните години Северна България беше съзнателно съсипвана. Ние сме се докарали до там, че основният икономически субект в Плевен е Медицинският университет с чуждестранните студенти и средствата, които те внасят в града. Циментовия завод, бирената фабрика, винзавода, птицекладницата ги сринахме. Всичко стана в периода от 2007-8 г. насам”, припомни още Румен Петков пред гражданите на Търнене.
„Днес апелирам към вас – подкрепете листата с номер 14. Защото битката за нашия регион е в заключителна фаза. И съм убеден, че този избор ще се върне с добро към вас, защото нашите кандидати за кметове и съветници са отговорни хора”, категоричен бе лидерът на ПП АБВ.
Румен Петков подари на читалището в село Търнене последните книги с поезия на големия български поет Любомир Левчев.

Пресцентър на ПП АБВ – Плевен, PR публикация
Купуването и продаването на гласове са престъпления!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: