Малчуганите на ДГ „Калина“ – Плевен се забавляваха с историята на „Жабокът и чужденецът“

24.10.2019 16:09

В ДГ „Калина“ гр.Плевен гостува Професионален куклен театър „ Дани и Деси“ гр.Хасково с постановката „Жабокът и чужденецът“ с автор и художник Макс Велтхаюс, сценарий и режисура Таня Евтимова, сценография и кукли инж.А.Евтимов, музика Деси Димова.

Съдържанието на постановката трогна малките зрители: „На края на гората идва да живее Плъхчо, един чужденец. Повечето животни го отхвърлят. Говорят за него, че е груб и мързелив. Но Жабокът не се интересува, че Плъхчо е различен, и двамата стават приятели. Скоро и приятелите на Жабока научават, че различен не означава лош и че представите им за плъха са били погрешни“, защото преживяванията и приключенията на Жабока провокираха емпатия в тях.

На пръв поглед Жабокът не блести с нищо – не е безразсъдно смел, много силен или извънредно красив. Обаче съвсем не е лишен от добродетели. Той е верен и жертвоготовен приятел, който проявява смелост точно когато е необходимо и без показен драматизъм. Всъщност, Жабока е като повечето от нас, нали? Може да не сме супергерои, но сме способни на геройски и доблестни постъпки заради приятелите си. Пък и по-лесно е да преживееш бедствия от всякакъв вид, както и да поправиш щетите от тях, ако имаш подкрепата на приятелска ръка, лапа, крило или копито.

Колоритните декори, герои и високият професионализъм на Таня Евтимова децата наградиха не само с много аплодисменти и весели възгласи,но й подариха балон с усмивка и букет хризантеми. Педагогическият екип при ДГ „Калина“, родители и деца благодарят на всички работили по постановката с пожелание по-скоро да ни зарадват с нова история за Жабока.

Снимки и информация: ДГ „Калина“- Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: