В ОУ „Васил Левски” – Плевен организират занимания по роботика

24.10.2019 17:00

Четири групи по роботика са организирани в ОУ „Васил Левски” – Плевен за учениците от 3 и 4 клас. Интересът е голям, а занятията се провеждат ежеседмично от Теодор Николов в рамките на целодневното обучение в училището. Децата учат много за съвременните технологии и LEGO роботиката.

Клуб „Роботика” е организиран по смисъла на Наредбата за приобщаващото образование. Тя дава възможност на всички училища да организират тези занимания по интереси според спецификата си, но определя някои от областите като приоритетни, напр. дигитална креативност и технологии, както и природни науки. Спряхме се точно на тях, разказва директорът на ОУ „Васил Левски” Таня Тонева. За целта от училището са избрали организирането на заниманията да е с външни изпълнители, за да са пълноценни и наистина интересни за децата.

За учениците в 5 и 6 клас са организирани занимания съвместно с ПГРТО – Плевен и са свързани с основни знания по етикет, с приемането и посрещането на гости у дома, организирането на някакво важно събитие, а може просто да е желание за среща с приятели и малка почерпка.

Снимки: ОУ „Васил Левски” – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: