Арест за бракониери на дърва, засечени край Радомирци

24.10.2019 9:37

Снощи около 21:30 часа в землището на село Радомирци екип на специализирани полицейски сили при ОДМВР – Плевен спира товарен автомобил „Опел Комбо“, натоварен с дървесина. Водач на автомобила бил 20-годишен от град Луковит, а пътници – 34-годишен и две момчета на 13 години, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

При извършената проверка е установено, че натоварената дървесина е 0,5 куб. м. прясно нарязани дърва за огрев от вида Благун. Тя не е маркирана с производствена горска марка и не е представено на проверяващите редовно писмено позволително /превозен билет/, за което е съставен акт по чл.213, ал.1, т.1 и 2 от Закона за горите от инспектор при РДГ – Ловеч.

Проверката е изяснила, че регистрационните табелите на товарния автомобил са издадени за лек автомобил „Нисан Микра“. Двете табели, са иззети и се намират на съхранение в полицията в Червен бряг. Дървесината и товарният автомобил се съхраняват в база за конфискувани вещи и материали на РДГ – Ловеч. Водачът и спътникът му са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. Двете деца са поставени под полицейска закрила в РУ Червен бряг. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.345, ал.1 от НК. Работа продължава разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: